Droogvoer Geperst

Persbrok is een brok met een heel hoge voedingswaarde omdat deze brokken, zoals het woord al zegt, geperst worden. Onze persbrokken worden allemaal koudgeperst en het is net doordat er geen al te hoge temperaturen aan te pas komen dat er zo een hoge voedingswaarde en goede darmopneembaarheid bewaard blijven.

Persbrok is ideaal om in combinatie met vers vlees te geven daar de vertering van persbrokken en vlees bijna identiek zijn. Bij deze brok mag het vlees zelfs onder de brok gemengd worden, indien gewenst. Houd er wel rekening mee dat eenmaal een hond gewend is dat er altijd iets onder de brok zit, hij de brokken hoogstwaarschijnlijk niet meer zonder vlees er onder zal wensen te eten.

Wij hebben twee lijnen persbrokken in het assortiment:

De persbrok zonder gluten bereid:

Deze persbrokken kunnen dienen voor honden die vaak vlees gevoerd krijgen, die een gevoelig maag- en darmstelsel hebben, die allergisch zijn aan bepaalde granen zoals bijvoorbeeld tarwe.

De persbrok zonder gluten bereid heeft een hoge opname door zijn uitstekende grondstoffen en er moet zeer weinig van gevoerd worden. U dient de brok zeker af te wegen en de aanbevolen voedingshoeveelheid zeker niet overschrijden in de beginfase.

Indien u overschakelt van geëxpandeerde brok op persbrok is het aan te raden om uw huidige brok eerst volledig op te maken en daarna voorzichtig te beginnen met de persbrok. De eerste dag geeft u 1/3 van zijn benodigde hoeveelheid, dag twee geeft u 2/3 van de benodigde hoeveelheid en indien dit goed gaat, geeft u vanaf dag drie zijn normale portie zoals aangegeven staat in de voedingstabel. Deze brok zeker afwegen want het is een van nature erg zware brok en het gaat misschien voor u lijken dat u erg weinig moet geven qua volume!

Deze brok is verkrijgbaar in 5kg en 15kg in de volgende soorten:
 • Persbrok HE – Kip : voor de volwassen hond met een hoge activiteit
 • Persbrok HE – Vis : voor de jonge hond vanaf 6 maanden en voor de volwassen hond met hoge activiteit
 • Persbrok Lam : voor de volwassen hond met een gevoelige vertering of voor een hond met weinig tot normale activitiet
 • Persbrok Puppy : te geven aan pups tot ongeveer 6 maanden
 • Voor fokkers zijn deze soorten verkrijgbaar in 20kg zakken.

De persbrok zonder granen en gluten bereid

Deze persbrokken zijn voornamelijk bedoeld voor honden die erg allergisch zijn en kunnen eventueel samen gegeven worden met de vleessoorten die geschikt zijn voor de eliminatiediëten. De grondstoffen zijn van een uitermate hoge kwaliteit en alle soorten zijn opgebouwd uit slechts één eiwitbron waardoor deze brok zich uitermate leent voor allergische honden.

Deze persbrokken zijn gemaakt op basis van zoete aardappel, rijst en erwten en bestaat uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen:

 • Glucosamine/Chondroïtine: helpt bij het soepel houden van de gewrichten
 • Yucca: helpt bij het neutraliseren van ongewenste geuren
 • Zalmolie: bevat essentiële vetzuren
 • Fruit: rijk aan essentiële voedingsstoffen
 • Zeewier: helpt bij een natuurlijke ontworming en een gezonde vacht
 • Lijnzaad: voor een optimale omega 3 en 6 verhouding
 • Tomaat: natuurlijk anti-oxidant

Indien u start met deze persbrok en u komt van een geëxpandeerde brok af dan is het aan te raden om eerst uw huidige brok volledig op te maken. Vervolgens gaat u rustig over door de eerste dag maar 1/3 van de benodigde daghoeveelheid te geven, de volgende dag geeft u 2/3 en als dat goed gaat, geeft u vanaf dag 3 de normale dagportie.

Deze brok zeker afwegen daar het van nature een rijke brok is en zeker niet meer geven dan de aangegeven voedingshoeveelheid. Ook al lijkt het in volume niet veel!

Let er op, dat indien uw hond om wat voor reden dan ook deze brok nodig heeft, dat u hem absoluut geen snoepjes of snacks geeft waar chemische stoffen in zitten of bestanddelen van eiwitbronnen waarvoor hij allergisch is want dan doet u de werking van de brok volledig teniet!

De persbrok zonder granen en gluten bereid is verkrijgbaar in 10kg zakken in de volgende soorten:
 • Persbrok Eend

Welke brok u dient te geven aan uw hond, hangt uiteraard af van de stoffen waar uw hond allergisch aan is.

Neem contact met ons op voor een gratis proefpakket met wat tekst en uitleg bij u thuis.